ett litet djurbarn

Två semesterveckor har passerat i rasande fart. Vi badar varje dag och har rutin på att packa strandväskan. Med cykel tar det max fem minuter till närmsta badplats och grönområde, helt fantastiskt alla dagar. Vi avrundade kvällen med middag hos lilla frökens gammelmormor där mina mostrar var samlade samt momma och alla respektive. En spontan middag som inträffar alldeles för sällan.
Efter 12 år gör jag nu ett nytt försök med körkortet. Hur svårt kan det vara tänker jag och har lagt in en lite högre växel i samma veva som sommar, renovering och tillökning i familjen. På dagens körning mötte vi två rävungar som var nyfikna och väldigt söta. 

varmaste badet för den här sommaren

De varnar för värme för äldre och småbarn, själv sitter jag här som klumpfot och börjar längta till natten, så att fötterna får svälla av lite. I dag har vi tagit årets varmaste dopp i Jämtland, i Locknesjön. En långgrund sjö med sand och sådär tyst runt omkring att om man inte hade barn skulle man somna där på gräsmattan för att det är så rogivande. Vi äter sill, farfars nypotatis och gräddfil med gräslök till middag och det är sommar på riktigt. 
 

mallorca - porto cristo & drakgrottorna

Tänkte äntligen visa er lite bilder från en av dagarna vi var på Mallorca. Var och varannan dag längtar både jag och lilla fröken oss tillbaka till Spanien och Mallorca. Dessa bilder ska vi se tillbaka på i vinter om längtan efter sol och bad blir för stor. Från hotellrummet hade vi inte någon havsutsikt, men det var ändå väldigt vackert att varje morgon vakna till ett helt annat landskap och en annan doft. En av dagarna åkte vi lokalbussen till drakgrottorna, Cuevas del drach. En droppstensgrotta som finns på 25 m djup och runt 2 km lång och som sägs ha en av europas största underjordiska sjöar. 
Det var mäktigt att få se den här grottan och den guidade turen avslutades med att vi fick se ett ljusspel med båtar som kom in på den lilla sjön, där de spelade klassisk musik. Det är otroligt att se vad naturen kan skapa.  
Utsikten från ingången till grottorna
Vi promenerade sedan ner till Porto Cristo. En liten fiskstad med många båtar och dyra lustjakter. Hit kan man även åka båt från Cala bona, där vi bodde. 
Vi åt Pa amb oli som vi gjorde flera gånger under veckan, då jag tycker att kombination av bröd med olivolja, tomater och vitlök är otroligt gott och gärna med lufttorkad skinka. 
Bad på stranden i Porto Cristo
Ett tips om man bor i Cala bona eller i Cala Millor är att ta lokalbussen mot Porto Cristo och kliva av lite spontant efter vägen då vi skymtade många mysiga små ställen med fina stränder.