en tisdag

Vill den stora kliva upp mitt i natten från sin tältsäng, det var semester på hemmaplan i går. Mannen i huset lyckas få henne att förstå att man inte kan kliva upp så tidigt. Sedan tar jag sovmorgon efter att den minsta ätit och mannen får henne att sova morgonstund i vagnen. Den minsta älskar sin vagn, nu är det inte famnen som gäller längre för sömn. Utan vagnen med sina två filtar. Raka motsatsen till hur storasyster var, som aldrig sov inne i vagnen. Den minsta jollrar nu högt och det kommer en hel del nya ljud och jag vill ännu en gång stanna tiden lite. Den stora är ju stor, med massor av energi och med mycket kärlek till sin lillasyster trots all den tid hon tar från mamma och pappa. Jag är väldigt rik som har fått två guldklimpar till barn och jag måste ta och leta fram en bok för att notera allt som händer och alla underbara kommentarer och tankar som en 3-åring har. Och så en tisdag som denna har vi ätit frukost för första gången i källaren, vår matplats de kommande veckorna. Spännande tyckte 3-åringen och hennes positiva sida smittar av sig, mysigt med mat i källaren och att diska i tvättstugan. 
 
 

måndagsmys med renovering

Mellandagar och vi har kört vardag med alla hemma i dag. Allt är nu klart för att börja med grovjobbet i köket och då kan vi inte längre vistas där bland slipdamm och annat. Så vi har städat bort soffa och det mesta av alla saker och vi har hämtat det fina trägolvet i dag! Så jag och sambon laddar för en kväll med måndagsmys och renovering. 
Det lilla julpynt vi har haft kommer att städas bort innan nyår, men den fina julgruppen som jag fick av en kund och amaryllisen som blommar får vara med några veckor till. Sedan är det äntligen tulpanernas tid! Lagom till att köket står klart. 

god fortsättning till er

God fortsättning till er alla. Här har vi firat jul, ätit mat och fått alldeles för fina julklappar. Och myst med familjen. Snön ligger så vackert och det är kallt. En dröm till julväder. I eftermiddag tog alla vi tjejer en lång sovstund, en välbehövlig julvila och den minsta som har varit mycket missnöjd hela julen har i dag varit som en solstråle. Och julledigheten har bara börjat och det känns så fint.
Vi packade på julafton med oss alla julklappar från lekrummet och åkte till min mamma och firade jul med nästan hela släkten.

Och tomten han kom, han som har varit med så länge jag kan minnas. 


Minsta kusinen tyckte det var mer spännande att öppna julklappar med stora kusinen. 

I väntan på maten pysslades det med pärlor och de stora grabbarna var med.