hej då på ett tag

Har funderat lite hit och dit och har bestämt mig för en paus härifrån. Kanske för några veckor, men som det känns nu för flera år. Det är så mycket som jag vill hinna med och jag vill inte gå på snigelfart härinne. Vill ni följa mina små vardagsglimtar hittar ni mig på instagram - frupastell. 
Och så vill jag göra massor av sådant här härligt, som exempel i lördags då jag fick följa med Karin på en ridtur i skogen. Energi för flera veckor. 

för mig och för semlan

Invigde nya ugnen i dag. Det tillverkades fettisdagsbullar för att det är fettisdag och för att fira min namnsdag. Stora fröken strösslade hjärtan på sin, så hade momma gjort. Men hon är ingen fantast av bullarna, det roliga är tillverkningen. Mannen är borta hela veckan, så jag pustar ut efter att ha lyckats med nattningen två kvällar i rad. Helt smärtfritt. De små charmtrollen. Så nu är det lite kvällsjobb innan det är dags för mig att krypa ner bland de små. 

det roliga med att renovera för de små

När man är liten är det roligaste med att renovera alla kartonger och emballage som blir, som man kan klippa i, göra hus eller kasta runt i hela rummet. Och hur tråkigt än det är att städa upp detta, så låter vi oftast henne roas eftersom hon har tålamod med allt renoverande.
Vi är nöjda över diskhon som är i kvartskomposit och är underlimmad. Det blev stilrent och den smälter fint in i den svarta bänkskivan som är i laminat. 
Att äta mera rent och grönt är en ren dröm, det finns så mycket gott att röra ihop och äta. De dagar jag äter en tallrik fil till frukost känns det tomt och det smakar inte så mycket. Även stora fröken ber ibland att få äta samma frukost och tycker att det är gott och mannen i huset hänger på den gröna frukosten på helgerna, men fuskar gärna med en smörgås till. Det får man. Drinken ovan gjorde jag som mellanmål på mandelmjölk, banan, vaniljpulver, dadlar, kakaopulver och macapulver toppad med kakaonibs. Josefins Jägers bok Hello green har varit en bra bok att hitta roliga kombinationer och olika näringskällor.