utlånad storasyster

Så fick vi helg igen. Som föräldraledig är skillnaden mellan vardag och helg att mannen i huset är hemma. Normalt är det fint att äta god mat på helgen och göra till det lite extra för känslan av helg. Nu när vi endast har micro fortsätter vi äta fryst carbonara. Det är bra på sitt sätt det också.
Tidigt i går morse frågade den stora om hon fick ringa till farfar och fråga vilken tid de skulle åka skidor. För hon har väntat i flera dagar på att det ska bli fredag, på att få sova hos farmor och farfar. Under förmiddagen åkte vi slalom bakom huset och pulka i backen. Sedan fick hon äntligen, den stolta, stora tjejen åka till farmor och farfar. 

linoljevax

Vi kom hem sent i går. Från det stora varuhuset, med ett helt kök på släpet. Vi hann inte behandla golvet i lördags och hade tänkt vänta några dagar med att hämta köket. Men vid lunch bestämde vi oss för att åka och det blev bråttom. Vi var sist ut och personalen borde ha varit riktigt arga. I stället bjöd de stora tjejen på både gosedjur och glass. Tummen upp för den servicen! Även om vi inte kan sätta upp stommarna ännu, känns det som bra i magen att det ligger där. I bruna kartonger. Världens största pussel. Och så jag och sambon. Som efter tolv sätter på Apple tv och kollar på senaste avsnittet av Blå ögon. Bästa serien just nu om ni frågar mig. 
I dag är det lite grumliga ögon, men när tid ges under dagen ligger jag på knä och behandlar golvet med linoljevax. Bara behandlingen av golvet är en historia om hur omständig jag är. Vi skulle först luta golvet och därefter olja det med naturell- och vitolja. Vi fick hem 10 liter behandling till golvet och jag började inse hur ohälsosamt det där med lut är. Så då hittade vi linoljevax med vita pigment. Både hälsosammare och kommer att kosta en tredjedel jämfört med lut/olja. 

Lunchen ordnade farmor och farfar genom att ställa hit både micro och matlåda i går kväll. Världens bästa farmor och farfar. 

Det är min start på veckan. Hur startar ni veckan? 

skidor på.

Man blir nästan tokig om man inte får komma ifrån ett renoveringskaos en stund, så i går tog jag med mig hela högen ut i skidspåret. 10 minuters promenad har vi för att komma på milslånga skidspår. 
Det tar alltid lite tid för att få på alla saker, tur att man får åka sig varm sen.
Den minsta passade på att sova och invigde hängmattan till charioten. 
Den stora fröken knatar på ute i spåret och hon har blivit så "tuff" sedan lillasyster föddes, en otrolig utveckling. Och alldeles lagom modig.

Det är riktig vinter ute med snö i träden och det har snöat lite mest varje dag. Så otroligt vackert och det var en riktig januari-skidtur vi fick i går. Jag körde själv ett pass på drygt en mil och vinterns skidåkning blir en bra uppbyggnad av kroppen inför Göteborgsvarvet i maj.