Om tre månader.

Vi har i helgen hjälpt min lillebror med familj att lasta flyttlådor. Eller inte jag. Då jag och lilla fröken fick den lyxiga biten att vara med lilla kusinen. De flyttar till hus och det känns stort. För det är stort med hus. Och en del arbete krävs. Om man väljer ett hus som ska renoveras. En del dagar vill jag bara sälja och flytta till ett färdigt hus, men ångrar mig i nästa sekund. För jag skulle efter en vecka vilja göra om allting ändå. Det här är charmen med ett hus och vi har avverkat bygglovsansökningarna. Och fått en bra förhandsvärdering på planerad renovering. Nu sitter vi med planering, räknar, drömmer och tar in offerter. Ett rum på flera månader är klart. Det var enkelt. Vi visste hur det skulle se ut. Kontoret har varit under förarbete i flera veckor, men först för någon vecka sedan hade vi bestämt oss för hur det ska se ut. Och nu är jag nog inne i en boa-period för rummen växer fram. Hur ska vi hinna med att få klart ett kök, ett badrum, en fasad och två rum inom 3 månader frågar jag mig. Det är nog bara för mig att inse att det inte går, eftersom jag även önskar och värdesätter lata och roliga dagar med min familj. Och så vet jag att de där lata dagarna kan innebära timmar av arbete ute och inne, för att det är trivsamt för alla. 
Det här gillar jag. En sommarbukett av mina favoriter, kokt torsk med potatis och äggsås och efterrätt.

när den lilla springer

För första året på många år var vi inte med och deltog i långloppsstafetten St Olavsloppet som går från Trondheim till Östersund. En löparfest som varar i fyra dagar. Jag vågade inte ta på mig någon sträcka, då det kan gå fort att man inte kan röra sig så mycket med en växande mage. När det blev en sträcka över ville ta jag ta den, men det ordnade sig ändå. Så det blev den minsta av oss som fick springa. Otroligt laddad över att få en medalj. Så i lördags när MiniOlav gick av stapeln på torget i Östersund var vi där. 
 

kärlek & bad

På ett sätt känns det som att vädret inte gör mig så mycket de här lediga dagarna, då jag får tid att pricka av listor som är roligare att göra när vädret inte är på topp. Bara vädret ser till att bli fint till den riktiga semestern. Då vill vi ha sol och varmt i fyra veckor. En önskan från lilla fröken var att åka på badhuset, så dit åkte vi. Åkte kana så att jag fick skavsår (nästan) i rumpan och jag fick känna på den här mysiga magen som växer, men som gör mig mer eller mindre till en flodhäst. Det var riktiga bomben där i poolen. Och så myste vi med kramar. Och när vi promenerade ut från badhuset hand i hand kändes hon så stor min lilla fröken och jag blev överrumplad av massor av kärlek. Den här tiden är så fin.